УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ,
ИНСТИТУТ ЗА ГЕНЕТИЧКЕ РЕСУРСЕ

UNIVERSITY OF BANJA LUKA,
GENETIC RESOURCES INSTITUTE

“Fascination of Plants Day“ 2015

 

Институт за генетичке рерсурсе Универзитета у Бањој Луци се и ове године придружује обиљежавању Трећег међународног "Дана очараности биљкама", и тим поводом ће организовати пригодне активности повезане са биљкама и с циљем промоције биљних наука и њиховог изузетног значаја у пољопривреди, шумарству, одрживој производњи хране, очувању животне средине итд.

18. маја 2015. године, у природном окружењу Заштићеног подручја "Универзитетски град" у Бањој Луци, поводом обиљежавања Трећег међународног "Дана очараности биљкама" Институт за генетичке ресурсе организоваће изложбу на отвореном под називом "Изложба самониклог јестивог и отровног биља и гљива". Изложба ће бити отворена за све посјетиоце, и својим богатим, занимљивим и  разноликим садржајем (живи експонати, хербарски примјерци, фотографије, постери и сл.) привући ће пажњу најшире публике.
Такође, 18. маја 2015. године Институт обиљежава и свој дан, па је том приликом организован и међународни научни скуп на тему "Генетички ресурси за будућност", уз учешће домаћих и страних стручњака из ове области.
 
 
 “Fascination of Plants Day“ 2015 -  http://fascinationofplantsday.org/home.htm

  • 27.03.2015. год.