УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ,
ИНСТИТУТ ЗА ГЕНЕТИЧКЕ РЕСУРСЕ

UNIVERSITY OF BANJA LUKA,
GENETIC RESOURCES INSTITUTE

Учешће на 2. годишњем састанку COST акције „Oxygen sensing a novel mean for biology and technology of fruit quality“ и на 4. Mеђународној Kонференцији Физиолога у Београду, Србија

Истраживач виши сарадник у Институту за генетичке ресурсе, Соња Рашета учествовала је на 2. годишњем састанку COST акције „Oxygen sensing a novel mean for biology and technology of fruit quality“ који је одржан од 04. до 06.10.2022. године у Београду, Србија. У склопу овог састанка, Соња Рашета одржала је предавање на тему утицаја поплаве на принове парадајза из Банке гена Републике Српске.

Такође, током боравка у Београду, учествовала је и на 4. међународној конференцији физиолога која је одржана од 06. до 08.10.2022. године гдје је презентовала своје истраживање о ензимској активности принова парадајза из Банке гена Републике Српске на постер секцији.

На састанку и конференцији учествовали су професори и истраживачи из Велике Британије, Француске, Њемачке, Холандије, Италије, Шпаније, Грчке, Сјеверне Македоније и многих других европских држава.  • 24.10.2022. год.