УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ,
ИНСТИТУТ ЗА ГЕНЕТИЧКЕ РЕСУРСЕ

UNIVERSITY OF BANJA LUKA,
GENETIC RESOURCES INSTITUTE

Објављен позив за ,,Consolidator grantˮ Европског истраживачког савјета

Објављен је позив за ,,Consolidator grantˮ Европског истраживачког савјета ERC-2023-COG.

Позив је доступан овдје, али и на одговарајућим страницама за тендере и позиве на пријаву пројеката финансираних из програма Хоризонт Европа. Сви детаљи за апликацију доступни су на информатору на самој страници, а рок за пријаву је 02. фебруар 2023. године, у 17 часова.

Ријеч је о позиву за напредне научнике који су одбранили своје докторске дисертације прије седам до дванаест година, те имају значајан број објављених научних публикација. У изузетним случајевима, критеријум који се односи на период одбране дисертације може бити пролонгиран, а о чему се више информација налази у самом позиву.

Позив се односи на пријаву пројеката из свих научних области, а носилац пројекта може бити научно-истраживачка установа у БиХ или земљама ЕУ, те у другим земљама придруженим овом програму. Пројекти који се финансирају из овог позива трају пет година, а главни истраживач, односно подносилац апликације, може формирати међународни тим сарадника који ће бити ангажован на реализацији пројекта.

Заинтересовани за пријаву на овај позив додатне информације могу добити у Центру за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци.

 


  • 10.10.2022. год.